Ochridský pstruh ve víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 187 g
- Sodík 1586 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 1434.9 mg
- Vláknina 32487 mg
- Vitamín A 32487 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruha vykucháme, očistíme, osušíme utěrkou.
-
2
Z vína, vody, oloupané mrkve, cibule, zelených natí, koření a citronu uvaříme nálev, necháme jej vychladnout.
-
3
Do studeného nálevu vložíme pstruha (nejlépe v košíčku) a přistavíme na oheň. Když se začne nálev vařit, zmírníme příkon tepla, zvolna vaříme asi 25 minut.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a žloutkovou omáčkou.