Pilaf s úhořem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 48 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 113.5 mg
- Vláknina 7207.8 mg
- Vitamín A 7207.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na kousky. Hlavu a ocas odstraníme. Rýži spaříme a chvíli podusíme.
-
2
Zapékací mísu vymažeme olejem, urovnáme do ní kousky úhoře, mezi ně nasypeme rýži a vše osolíme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Před koncem pečení pilaf opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.