Kavurma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté skopové maso nakrájíme na kousky a osolíme. K masu můžeme přidat trochu sádla. Za občasného míchání pečeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso přesypeme do kameninového hrnce a necháme zcela vychladnout. Na povrchu se musí utvořit konzervační vrstva tuku.

  • 3

    Kavurmu podáváme ohřátou, podlitou trochou vody.

Komentáře k receptu