Kavurma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 35 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté skopové maso nakrájíme na kousky a osolíme. K masu můžeme přidat trochu sádla. Za občasného míchání pečeme a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso přesypeme do kameninového hrnce a necháme zcela vychladnout. Na povrchu se musí utvořit konzervační vrstva tuku.
-
3
Kavurmu podáváme ohřátou, podlitou trochou vody.