Špízy z panenské svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 67 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1152 mg
- Vláknina 9018 mg
- Vitamín A 9018 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme tuku a blan, nakrájíme na kostky. V misce smícháme olej, sůl, pepře, papriku a majoránku. Ve směsi marinujeme maso asi 20 minut, při pokojové teplotě. Během marinování maso několikrát obrátíme.
-
2
Papriky očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na 4 cm velké plátky. Malé cibulky oloupeme.
-
3
Maso necháme okapat. Na čtyři jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso, cibuli, papriku a bobkový list.
-
4
Špízy opékáme na horkém roštu, asi 6 minut po každé straně. Hotové špízy upravíme na talíře a ihned podáváme.