Vepřové řízky marinované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.6 kg Vepřové kotlety
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 709.2 mg
  • Vláknina 278.5 mg
  • Vitamín A 278.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme olej, ocet, chilli, sušený česnek, kmín, hořčici, med a pepř. Ve směsi obalíme řízky a marinujeme je asi 15-20 minut při pokojové teplotě.

  • 2

    Řízky osolíme a dáme vedle sebe do ohnivzdorné mísy nebo pekáče.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 250°C, řízky grilujeme ve vzdálenosti 8 cm od zdroje tepla. Poté řízky obrátíme a potřeme marinádou.

  • 4

    Grilujeme z druhé strany 3-4 minuty, až je maso propečené.

Komentáře k receptu