Vepřové řízky marinované
Suroviny
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Med včelí
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1.6 kg Vepřové kotlety
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 20 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 709.2 mg
- Vláknina 278.5 mg
- Vitamín A 278.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme olej, ocet, chilli, sušený česnek, kmín, hořčici, med a pepř. Ve směsi obalíme řízky a marinujeme je asi 15-20 minut při pokojové teplotě.
-
2
Řízky osolíme a dáme vedle sebe do ohnivzdorné mísy nebo pekáče.
-
3
Troubu předehřejeme na 250°C, řízky grilujeme ve vzdálenosti 8 cm od zdroje tepla. Poté řízky obrátíme a potřeme marinádou.
-
4
Grilujeme z druhé strany 3-4 minuty, až je maso propečené.