Dijonské vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 29 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 3 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 3.5 mg
- Draslík 31.5 mg
- Vláknina 218.3 mg
- Vitamín A 218.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky naklepeme na sílu asi 0,5 cm. Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a nasekaným koprem. Směsí potřeme maso z obou stran.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj řízky a opékáme z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a necháme zakryté v teple.
-
3
Řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme.