Dijonské vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 29 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 3.5 mg
  • Draslík 31.5 mg
  • Vláknina 218.3 mg
  • Vitamín A 218.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky naklepeme na sílu asi 0,5 cm. Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a nasekaným koprem. Směsí potřeme maso z obou stran.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj řízky a opékáme z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a necháme zakryté v teple.

  • 3

    Řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu