Polévka z čerstvého zelí a masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 77 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 755.4 mg
- Vláknina 10474 mg
- Vitamín A 10474 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 2 hodiny. Ne zcela do měkka.
-
2
Zelí mezitím pokrájíme na proužky, očištěnou zeleninu na větší kousky.
-
3
Na rozehřátém másle zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme zeleninu, zelí a mírně podusíme.
-
4
Vše pak přidáme k měknoucímu masu a necháme povařit cca 15 min. Poté přisypeme na kostky rozkrájené brambory. Po dalších 15 minutách přidáme oloupaná a na kolečka rozkrájená rajčata.
-
5
Polévku povaříme ještě cca 10 min.