Marinovaný rostbíf
Suroviny
- 700 g Hovězí maso zadní
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 3 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 17 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 110.5 mg
- Draslík 38.4 mg
- Vláknina 477.5 mg
- Vitamín A 477.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso na rostbíf zbavíme tuku a vložíme do ploché skleněné mísy. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Smícháme olej, chilli, kmín, tymián a pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme při pokojové teplotě asi 15 minut.
-
2
Maso z obou stran osolíme, vložíme do pečicí nádoby a dáme do trouby, předehřáté na 210 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C, maso obrátíme a pečeme ještě 10–15 minut. Po této době je uvnitř maso ještě krvavé. Podle chuti můžeme propéct, ale maso by mělo zůstat uvnitř růžové.
-
3
Hotový rostbíf vyjmeme z trouby, navrch dáme vločky másla a necháme chvíli odpočívat.
-
4
Maso tence nakrájíme přes vlákno, upravíme na mísu a přelijeme vypečenou šťávou. Posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.