Šmakoun s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 300 g Šmakoun
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 44.7 mg
  • Vláknina 986.4 mg
  • Vitamín A 986.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.

  • 2

    Šmakounový plátek nakrájíme na nudličky, prohřejeme a přelijeme houbovou omáčkou.

  • 3

    Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu