Hovězí steaky s karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 2 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 716.2 mg
- Vláknina 424.8 mg
- Vitamín A 424.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme sojovou omáčku, karí, jednu lžíci oleje, med a pepř. Ve směsi osolené steaky obalíme a necháme je marinovat 25 minut při pokojové teplotě. Několikrát promícháme.
-
2
V pánvi rozpálíme zbylý olej, vložíme steaky a opékáme prudce, po obou stranách asi 3 minuty. Maso by mělo uvnitř zůstat růžové.
-
3
Maso upravíme na mísu, ozdobíme řeřichou nasekanou nahrubo a ihned podáváme.