Hovězí steaky s karí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1.1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 716.2 mg
  • Vláknina 424.8 mg
  • Vitamín A 424.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme sojovou omáčku, karí, jednu lžíci oleje, med a pepř. Ve směsi osolené steaky obalíme a necháme je marinovat 25 minut při pokojové teplotě. Několikrát promícháme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme zbylý olej, vložíme steaky a opékáme prudce, po obou stranách asi 3 minuty. Maso by mělo uvnitř zůstat růžové.

  • 3

    Maso upravíme na mísu, ozdobíme řeřichou nasekanou nahrubo a ihned podáváme.

Komentáře k receptu