Zapékané steaky ze svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 6 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 133 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 260.1 mg
- Draslík 2188.2 mg
- Vláknina 2639.8 mg
- Vitamín A 2639.8 mg
- Vitamín B6 3.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej a máslo. Vložíme steaky ze svíčkové nebo telecího filé asi 3 cm silné a pečeme je z každé strany asi 2 minuty.
-
2
Hotové osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve i s tukem a dáme je do zapékací nádoby.
-
3
Broskve z kompotu necháme okapat, na každý steak dáme jednu polovinu a plátek sýra.
-
4
Zapékáme v horké troubě na 200 °C asi 7–12 minut, až se sýr rozpustí.
-
5
Hotové dáme na mísu nebo nahřáté talíře a ihned podáváme.