Bramborová kaše se sýrem a žloutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 438.2 mg
  • Draslík 1100.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme.

  • 2

    Přidáme 80 g másla, žloutky, polovinu nastrouhaného sýru a zakysanou smetanu. Vše promícháme, vlijeme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Kaši zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10–15 minut.

Komentáře k receptu