Dušené jáhly s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 595.7 mg
  • Vláknina 25789.8 mg
  • Vitamín A 25789.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Jáhly propláchneme vodou, vmícháme připravené houby, osolíme, opepříme, přilijeme vodu a dusíme doměkka. Před podáváním polijeme pokrm rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu