Kuřecí stehýnka s rozinkami
Suroviny
- 30 g Mandle
- 200 ml Pomerančová šťáva
- 2 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 28 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 684 mg
- Vláknina 4203.5 mg
- Vitamín A 4203.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stehna rozdělíme na 2 části, smícháme sůl, pepř, skořici a mletý hřebíček a směsí maso posypeme.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso a 10 minut opékáme z jedné strany. Cibuli a celer nakrájíme na plátky, maso v pánvi obrátíme, přidáme zeleninu a pečeme z druhé strany asi 5 minut. Přidáme rozinky a 130 ml pomerančové šťávy, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a dusíme 15 minut, až je maso hotové.
-
3
Ve zbylé pomerančové šťávě rozmícháme škrob a přidáme k masu společně se sekanými mandlemi. Omáčku přivedeme k varu a ještě asi 2 minuty povaříme. Osolíme a opepříme.
-
4
Porce kuřete upravíme na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.