Brambory se smaženicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 26 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 264.7 mg
- Draslík 1149.8 mg
- Vláknina 13350 mg
- Vitamín A 13350 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté 2/3 vody slijeme, zbylou necháme na bramborách.
-
2
Oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle.
-
3
Ještě horké brambory i s vodou nalijeme do mísy a omastíme osmaženou cibulí. Vejce usmažíme a položíme navrch pokrmu.