Brambory se smaženicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 264.7 mg
  • Draslík 1149.8 mg
  • Vláknina 13350 mg
  • Vitamín A 13350 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté 2/3 vody slijeme, zbylou necháme na bramborách.

  • 2

    Oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle.

  • 3

    Ještě horké brambory i s vodou nalijeme do mísy a omastíme osmaženou cibulí. Vejce usmažíme a položíme navrch pokrmu.

Komentáře k receptu