Lovecký paprikáš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1227 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 181.3 mg
- Draslík 1295.6 mg
- Vláknina 7066.8 mg
- Vitamín A 7066.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzený bok nakrájíme na kostičky, omytou telecí a vepřovou plec nakrájíme na kostky. Očištěné papriky, feferonky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Maso osolíme, opepříme a promícháme. Do kastrolu klademe střídavě vrstvy slaniny, masa, opaprikované a opepřené cibule a zelené papriky. Vrchní vrstvu tvoří cibule. Vše zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření pokličku neodstraňujeme, pokrm nemícháme, jen občas potřeseme kastrolem.