Grilované zeleninové špízy
Suroviny
- 400 g Cuketa
- 400 g Kukuřice cukrová
- 8 ks Cibule
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika zelená
- 16 ks Houby čerstvé
- 8 ks Rajčata Cherry
- 0.5 hrst Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 špetka Bazalka
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 8 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1491 mg
- Vláknina 21297.2 mg
- Vitamín A 21297.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku.
-
2
Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že připravenou zeleninu napichuje střídavě na špízy a prokládáme lístky šalvěje. Vše osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem. Špízy vyskládáme do mísy, zakryjeme a uložíme na 1,5 hodiny do chladničky.
-
3
Vyjmeme je z chladničky, necháme chvíli okapat a poté je opékáme na grilu ze všech stran po 15 minutách.
-
4
Opečené špízy upravíme na mísu, posypeme nasekanými bylinkami a servírujeme ke grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm s nasucho pečenými topinkami.