Brambory na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 4 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1099.3 mg
- Vláknina 15320 mg
- Vitamín A 15320 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Do velkého pekáče vlijeme olej. Rozmarýnu opereme, vysušíme, lístky odštípneme a nasypeme do oleje.
-
2
Namočené brambory řádně omyjeme a i se slupkou rozpůlíme. Vyskládáme je řeznou plochou do pekáče na lístky rozmarýnu. Brambory pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200°C, až je řezná plocha načervenalá.
-
3
Servírujeme se salátem jako lehkou večeři anebo jako přílohu k různě upravenému masu.