Snídaně sedláka ze Středomoří
Suroviny
- 250 g Brambory
- 250 g Cuketa
- 250 g Lilek
- 100 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 12 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 3 stroužek Česnek
- 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 739.6 mg
- Draslík 935.5 mg
- Vláknina 10640.2 mg
- Vitamín A 10640.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu očistíme a opláchneme. Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, necháme 15 minut odležet, aby ztratil hořkost. Poté jej opět důkladně opláchneme a vymačkáme z něj tekutinu. Cuketu pokrájíme na silnější plátky, papriku nakrájíme na kolečka, cibuli s bramborami na tenké plátky. Z omytých bylinek otrháme lístky, pár lístků bazalky dáme stranou na ozdobu, zbytek nasekáme, každou bylinku zvlášť. Lžíci petrželky necháme stranou pro pozdější použití.
-
2
Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, osolíme a přikryté dusíme 15 minut. Dle potřeby mírně podlijeme vodou. Poté přidáme lilek s cuketou, prolisovaný česnek, majoránku a tymián. Zprudka a za stálého míchání opékáme 8 minut.
-
3
V jogurtu mírně rozšleháme vejce, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme bazalku a petrželku a směsí polijeme opečenou zeleninu. Omeletu pozvolna opékáme, dokud vejce částečně neztuhnou.
-
4
Hotovou omeletu přesuneme na plochou mísu, posypeme petrželkou a ozdobíme lístky bazalky. Krájíme na dílky.