Mangold s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1000 g Mangold
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.53 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1299.4 mg
  • Vláknina 12078.8 mg
  • Vitamín A 12078.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.4 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semínek. Dužinu nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme v kastrole na oleji. Přidáme rajčata, nasekaný česnek a petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme asi 30 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Zvlášť v osolené vodě uvaříme očištěný a omytý mangold, scedíme a promícháme s rajčaty.

Komentáře k receptu