Langusta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 750 g Langusta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 l Voda pitná
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 406.1 mg
  • Draslík 978.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme langustu, hlavou dolů, necháme ji přejít varem a pak ještě 3 minuty vaříme. Vyjmeme a rozpůlíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a 3 minuty na něm langustu opékáme, nejdříve z masité strany, pak stejnou dobu po straně s krunýřem. Nakonec přidáme máslo.

  • 3

    Hotovou langustu upravíme na talíř nebo mísu a ihned podáváme.

  • 4

    Jako přílohu volíme bramborový salát s koprem a okurkou nebo remuládu s malými brambůrky.

Komentáře k receptu