Marinovaná hlíva s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 5 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 363.4 mg
- Vláknina 4127.3 mg
- Vitamín A 4127.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na plátky, cibuli s česnekem oloupeme a drobně nakrájíme. Bazalku opláchneme a vodu vytřeseme. Hlívu otřeme papírovým ubrouskem a hlavy roztrhneme na 3 kousky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, hlívy na něm opečeme z obou stran dvě minuty. Poté ji vyjmeme a rozložíme na větší mísu.
-
3
Zbývající olej rozehřejeme na pánvi, vložíme rajčata, opečeme z každé strany dvě minuty. Poté přidáme česnek s cibulí, přiklopíme a přikryté dusíme 5 minut. Jednou promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme a rozložíme na mísu k houbám.
-
4
Do zbylého oleje přilijeme ocet, 3 lžíce vody, osolíme, opepříme a marinádu necháme přejít varem. Ještě horkou marinádou přelijeme houby s rajčaty, přikryjeme a necháme odstát půl hodiny při pokojové teplotě. Na závěr posypeme bazalkou a podáváme jako přílohu ke grilovanému masu a rybám anebo jako součást studeného bufetu.