Svazečky z fazolek a opečených paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 4 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 786 mg
- Vláknina 19010.1 mg
- Vitamín A 19010.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, řádně omyjeme a řeznou plochou je vyskládáme na plech vyložený alobalem. Upečeme v troubě 25 minut předehřáté na 200°C.
-
2
Mezitím fazolky omyjeme, necháme okapat, konce odřízneme. Bobkový list s bylinkami svážeme k sobě. Česnek a cibuli oloupeme. Fazolky s bylinkami vložíme do osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vývar poté slijeme, odložíme stranou pro pozdější použití, fazolky zchladíme studenou vodou, opět slijeme a necháme oschnout.
-
3
Cibulovou nať vložíme na 2 minuty do horkého fazolového vývaru, zchladíme ve studené vodě a necháme oschnout.
-
4
Upečené papriky vyjmeme, vložíme na 10 minut do mikrotenového sáčku, uzavřeme. Poté ze sáčku vyjmeme a slupku z paprik lehce stáhneme. Šťávu z paprik můžeme použít do polévky, zálivky či na salát. Papriky nakrájíme na proužky.
-
5
Fazolky a papriky rozdělíme na 8 svazečků a svážeme spařenou cibulovou natí. Svazečky rozložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a prohřejeme v troubě.
-
6
Takto připravené fazolky můžeme podávat jako lehké hlavní jídlo nebo jako přílohu k drůbeži či rybám.
-
7
Jako příloha se hodí k hnědé rýži dušené s cibulí.