Svazečky z fazolek a opečených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 ks Cibule - nať
  • 1 špetka Majoránka čerstvá
  • 1 špetka Saturejka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 786 mg
  • Vláknina 19010.1 mg
  • Vitamín A 19010.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, řádně omyjeme a řeznou plochou je vyskládáme na plech vyložený alobalem. Upečeme v troubě 25 minut předehřáté na 200°C.

  • 2

    Mezitím fazolky omyjeme, necháme okapat, konce odřízneme. Bobkový list s bylinkami svážeme k sobě. Česnek a cibuli oloupeme. Fazolky s bylinkami vložíme do osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vývar poté slijeme, odložíme stranou pro pozdější použití, fazolky zchladíme studenou vodou, opět slijeme a necháme oschnout.

  • 3

    Cibulovou nať vložíme na 2 minuty do horkého fazolového vývaru, zchladíme ve studené vodě a necháme oschnout.

  • 4

    Upečené papriky vyjmeme, vložíme na 10 minut do mikrotenového sáčku, uzavřeme. Poté ze sáčku vyjmeme a slupku z paprik lehce stáhneme. Šťávu z paprik můžeme použít do polévky, zálivky či na salát. Papriky nakrájíme na proužky.

  • 5

    Fazolky a papriky rozdělíme na 8 svazečků a svážeme spařenou cibulovou natí. Svazečky rozložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a prohřejeme v troubě.

  • 6

    Takto připravené fazolky můžeme podávat jako lehké hlavní jídlo nebo jako přílohu k drůbeži či rybám.

  • 7

    Jako příloha se hodí k hnědé rýži dušené s cibulí.

Komentáře k receptu