Hřebenatky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 349 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 121.7 mg
- Vláknina 12660.8 mg
- Vitamín A 12660.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme cukrový hrášek, který můžeme použít i s lusky.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme hřebenatky a dusíme za stálého míchání 2 minuty, až se mléčně zabarví. Osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
-
3
Zmírníme teplotu, do pánve dáme cibuli, česnek a mrkev, dusíme za stálého míchání 3 minuty.
-
4
Přilijeme vodu a zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a zeleninu dusíme ještě asi 2 minuty, mezitím rozmícháme škrob se sójovou omáčkou.
-
5
Teplotu pod pánví opět zvýšíme a přilijeme rozmíchaný škrob, přidáme hrášek a krátce povaříme. Do pánve vrátíme hřebenatky i s vydušenou šťávou a prohřejeme. Ihned podáváme.