Jarní zeleninová příloha
Suroviny
- 200 g Brambory
- 200 g Mrkev kořen
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 300 g Zelí čínské
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 8 ks Cibulka jarní
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 0.5 hrst Bazalka
- 0.25 hrst Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Vegeta
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 116 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1130.8 mg
- Vláknina 15228.8 mg
- Vitamín A 15228.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý špenát necháme okapat. Tymián, bazalku opláchneme, lístky otrháme, pár jich necháme na ozdobu, ostatní jemně nasekáme, každou bylinku zvlášť. Zeleninu očistíme, oloupeme, cibuli drobně nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na plátky, brambory na kostičky a zelí na proužky.
-
2
Jarní cibulky s natí nakrájíme na plátky. Cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Přidáme mrkev a brambory, 2 minuty restujeme, poté vmícháme celer a zelí. Posypeme vegetou, osolíme, opepříme a ochutíme chilli kořením. Přilijeme 100 ml vody a pozvolna dusíme přikryté 15 minut. Poté zlehka vmícháme špenátové listy a tymián. Za občasného promíchání dusíme 10 minut. Dle chuti osolíme, okořeníme, přidáme nakrájené bylinky.
-
3
Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme lístky bazalky a petrželkou a podáváme jako přílohu.