Rýnské mušle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 112 g
- Sodík 2365 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 222 mg
- Draslík 2725.1 mg
- Vláknina 7326.8 mg
- Vitamín A 7326.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.7 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle dobře vypereme, otevřené vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
Ve větším kastrolu rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a několik minut ji dusíme. Přidáme mušle, víno, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Dusíme 8-10 minut, občas kastrolem zatřeseme, ale nemícháme.
-
3
Mušle, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. K mušlím vmícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme.