Treska po kreolsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 335.3 mg
- Vláknina 4295.5 mg
- Vitamín A 4295.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou tresku necháme rozmrazit, aby se dala krájet.
-
2
Celer omyjeme a nasekáme stonek, cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na proužky.
-
3
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme celer, cibuli a česnek. Dusíme 5 minut, až cibule a celer trochu zhnědnou.
-
4
Přidáme rajčata z konzervy i s tekutinou (nebo čerstvá, spařená a oloupaná), bobkový list a přivedeme k varu, občas promícháme. Zmírníme teplotu a vaříme 5–10 minut, při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.
-
5
Rybu nakrájíme na čtyři kousky a vložíme do omáčky, přidáme papriku, zakryjeme a vaříme při velmi mírné teplotě 12–15 minut. Vyjmeme bobkový list, hotovou rybu dáme na talíře a ozdobíme celerovými lístky. Ihned podáváme.