Pečená treska s rýží
Suroviny
- 300 g Hrášek mražený
- 180 g Rýže loupaná
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Treska aljašská
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 15 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 186 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 382 mg
- Draslík 4282.8 mg
- Vláknina 10375.2 mg
- Vitamín A 10375.2 mg
- Vitamín B6 4.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. V hrncích připravíme dle návodu rýži a mražený hrášek.
-
2
Nádobu na pečení vymažeme lžící másla a narovnáme do ní vedle sebe filé. Zakapeme vínem a citrónovou šťávou. Poklademe hoblinkami másla a posypeme kousky rajčat, tymiánem, solí a pepřem.
-
3
Troubu předehřejeme na 220 °C a tresku zapékáme 8–10 minut.
-
4
Rýži a hrášek slijeme a smícháme dohromady, dáme na mísu, navrch naklademe rybu a zalijeme vypečenou šťávou. Ihned podáváme.