Plněné filé z platýse
Suroviny
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 30 g Řeřicha
- 100 g Losos - filety
- 600 g Platýz - filety
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Estragon
- 0.5 ks Cibule
- 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1178 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 737.4 mg
- Vláknina 1704 mg
- Vitamín A 1704 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, smícháme majonézu, hořčici, cibuli, sušený estragon, sůl a pepř. Steak z lososa nakrájíme na čtyři stejné kusy, osolíme a opepříme.
-
2
Filé z platýse lehce osolíme a tmavou stranu potřeme majonézovou směsí, na ni rozložíme lístky řeřichy. Na jeden konec filé položíme kousek lososa a filé zavineme.
-
3
Troubu předehřejeme na 180 °C, ohnivzdornou formu vymažeme máslem (cca 1 lžíce), svinuté filé položíme volným koncem na dno, poklademe ho vločkami másla a zaprášíme paprikou. Formu zakryjeme alobalem a pečeme 20–25 minut.
-
4
Filé upravíme na mísu nebo na talíře a ihned podáváme.