Kukuřičný koláč s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Jablka
  • 250 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka kukuřičná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 7 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 260.3 mg
  • Vláknina 9606.2 mg
  • Vitamín A 9606.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme tukem a vsypeme na něj 400 g mouky.

  • 2

    Jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme s cukrem a skořicí. Navrstvíme je na mouku, zasypeme zbylou moukou a zalijeme smetanou.

  • 3

    Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut.

Komentáře k receptu