Jablečné bonbony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 174 g
- Tuky 7 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 174 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 448.7 mg
- Vláknina 14950 mg
- Vitamín A 14950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr s vodou svaříme na hustší sirup. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, promícháme a do směsi přidáme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče. Vaříme za stálého míchání a když začne hmota houstnout, odstavíme z ohně.
-
2
Vmícháme spařené, oloupané a podélně nakrájené mandle.
-
3
Ze směsi tvarujeme kulaté bonbony a obalujeme je v moučkovém cukru. Bonbony rozložíme na papírovou utěrku a necháme je chvíli proschnout.