Jablečná rozvárka s jáhlami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jablka
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 279.7 mg
  • Vláknina 10520.5 mg
  • Vitamín A 10520.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a chvíli podusíme ve vodě.

  • 2

    K částečně měkkým jablkům přidáme propláchnuté a spařené jáhly. Mírně osolíme, přidáme hřebíček a uvaříme doměkka.

  • 3

    Při podávání dezert pocukrujeme.

Komentáře k receptu