Grilované rybí steaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 20 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 776 mg
- Vláknina 454 mg
- Vitamín A 454 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové misce promícháme olej, víno, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu, nasekanou petrželku a tymián.
-
2
Rybí steaky vložíme do marinády a několikrát je v ní obrátíme. Necháme marinovat zakryté 20 minut při pokojové teplotě.
-
3
Rybí steaky necháme okapat a dáme do zapékací formy. Grilujeme v troubě předehřáté na 250 °C v horní části trouby asi 3 minuty. Formu vyndáme, ryby osolíme, obrátíme a dáme znovu do trouby. Grilujeme ještě 5 minut, až ryba lehce zhnědne.
-
4
Upravíme na talíře a podáváme.