Ryba s bylinkami
Suroviny
- 130 g Zakysaná smetana
- 800 g Okouník mořský
- 1 ks Citrony
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 100.7 mg
- Draslík 639.4 mg
- Vláknina 3109.8 mg
- Vitamín A 3109.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku nasekáme nahrubo, česnek oloupeme a rozdrtíme. V mixéru rozmixujeme česnek, lístky bazalky, petrželku, rozmarýn a olej. Osolíme a opepříme.
-
2
Dvě lžíce směsi vmícháme do smetany a dáme do chladu. Na horní a spodní straně očištěného mořského okouna uděláme nožem zářezy a do nich vetřeme větší část bylinkové směsi. Zbytek rozdělíme do břišní dutiny.
-
3
Ryby dáme do zapékací formy vyložené alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.
-
4
Pomocí fólie dáme rybu na mísu a ozdobíme plátky citrónu a nasekanými bylinkami. Podáváme s vychlazenou bylinkovou smetanou.