Musaka s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 1000 g Zelí kysané
  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 209.9 mg
  • Draslík 655.3 mg
  • Vláknina 14889.8 mg
  • Vitamín A 14889.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině dávky oleje podusíme kysané zelí.

  • 2

    Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži do poloměkka.

  • 4

    Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu zelí, dále vrstvu rýže a nakonec navrstvíme maso. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří zelí.

  • 5

    Smetanu rozmícháme se žloutky, nalijeme na pokrm, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a zapékáme asi 30 minut.

Komentáře k receptu