Musaka s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 55 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 209.9 mg
- Draslík 655.3 mg
- Vláknina 14889.8 mg
- Vitamín A 14889.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině dávky oleje podusíme kysané zelí.
-
2
Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme.
-
3
V osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži do poloměkka.
-
4
Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu zelí, dále vrstvu rýže a nakonec navrstvíme maso. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří zelí.
-
5
Smetanu rozmícháme se žloutky, nalijeme na pokrm, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a zapékáme asi 30 minut.