Úhoř po stružsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 89 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 67.2 mg
- Vláknina 693 mg
- Vitamín A 693 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a na několika místech nakrojíme na porce, ale nedokrojíme. Rybu stočíme do kruhu, vložíme do pekáče a osolíme. Do zářezů vložíme vždy 1–2 stroužky česneku, úhoře polijeme olejem (půl šálku) a trochou vody a vložíme do středně vyhřáté trouby péci.
-
2
Když se úhoř opeče, scedíme olej a rybu zalijeme směsí octa a oleje s nasekanou petrželkou a česnekem. Potom jej vložíme znovu do trouby a dopečeme.