Úhoř po stružsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Úhoř říční
  • 10 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Ocet vinný
  • 0.2 šálek Olej rostlinný
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1027 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 67.2 mg
  • Vláknina 693 mg
  • Vitamín A 693 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a na několika místech nakrojíme na porce, ale nedokrojíme. Rybu stočíme do kruhu, vložíme do pekáče a osolíme. Do zářezů vložíme vždy 1–2 stroužky česneku, úhoře polijeme olejem (půl šálku) a trochou vody a vložíme do středně vyhřáté trouby péci.

  • 2

    Když se úhoř opeče, scedíme olej a rybu zalijeme směsí octa a oleje s nasekanou petrželkou a česnekem. Potom jej vložíme znovu do trouby a dopečeme.

Komentáře k receptu