Kořeněná rybí polévka
Suroviny
- 10 g Sůl
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 1250 ml Vývar rybí
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Petržel - nať
- 2 ks Estragon
- 0.5 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 l Víno bílé
- 1 kg Brambory
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1354 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 1246.2 mg
- Vláknina 14990.3 mg
- Vitamín A 14990.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z ryby nakrájíme na větší kousky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm podusíme, přidáme pórek a česnek, vše krátce podusíme. Vložíme brambory, přilijeme víno, vývar a pomalu vaříme asi 15 minut.
-
3
Přidáme kousky ryby, bobkový list, sůl, pepř, tymián a necháme prohřát 8–10 minut, podle druhu ryby.
-
4
Do polévky přidáme nasekanou petrželku, lístky estragonu a ihned podáváme.