Tuřínová polévka z jednoho hrnce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 30 g
- Sodík 2659 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 1454.3 mg
- Vláknina 20856.2 mg
- Vitamín A 20856.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuřín a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
-
2
V kastrolu rozpustíme olej a máslo, přidáme kostičky tuřínu, cibuli a za stálého míchání směs podusíme. Přidáme brambory, vývar, bobkový list, sůl, pepř a tymián.
-
3
Do polévky přidáme 4 uzené kotlety, zakryjeme a vaříme zvolna asi 15 minut při střední teplotě.
-
4
Přidáme pórek, promícháme a vaříme ještě 15 minut. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.