Tuřínová polévka z jednoho hrnce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 600 g Vepřový bok uzený
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Tuřín
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 2659 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 1454.3 mg
  • Vláknina 20856.2 mg
  • Vitamín A 20856.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuřín a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    V kastrolu rozpustíme olej a máslo, přidáme kostičky tuřínu, cibuli a za stálého míchání směs podusíme. Přidáme brambory, vývar, bobkový list, sůl, pepř a tymián.

  • 3

    Do polévky přidáme 4 uzené kotlety, zakryjeme a vaříme zvolna asi 15 minut při střední teplotě.

  • 4

    Přidáme pórek, promícháme a vaříme ještě 15 minut. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu