Jehněčí rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 31 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 584.7 mg
- Vláknina 6762.8 mg
- Vitamín A 6762.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme maso a opečeme dozlatova. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Zároveň k masu přidáme uzený bůček, oloupaný česnek a petrželku, vše nadrobno nakrájené a promíchané. Vaříme pod pokličkou.
-
3
K téměř měkkému masu přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu (nebo vývar) a dusíme doměkka.
-
4
Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem.