Leskovacké maso s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 55 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 844.6 mg
- Vláknina 3712.8 mg
- Vitamín A 3712.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou (nebo telecí) kýtu nakrájíme na kousky, osolíme a napícháme na jehly. Potřeme olejem a opečeme v troubě pod grilem. Potom maso stáhneme z jehel a urovnáme do vymazané zapékací mísy.
-
2
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme očištěnou, nasekanou feferonku, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Vše opékáme na oleji asi 2 minuty.
-
3
Osmahnutou cibuli promícháme s masem, mírně podlijeme a pokrm dáme zapéci do trouby.