Čirá zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 180 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 444.2 mg
- Vláknina 14312 mg
- Vitamín A 14312 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, peržel nasekáme a spolu s pepřem a bobkovým listem zavážeme do gázy.
-
2
Pórek, jen bílou část, očistíme a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme, přidáme pórek a dusíme asi 5 minut. Přilijeme vodu, vývar a sáček s kořením. Zvýšíme teplotu, zakryjeme a vývar přivedeme k varu.
-
3
Očistíme stonky celeru, oškrábeme mrkev a obojí nakrájíme na kousky velikosti sirky. Přidáme do vroucí polévky, snížíme teplotu a vaříme 5-8 minut, až je zelenina měkká.
-
4
Z hráškových lusků odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Z polévky odstraníme sáček s kořením, přidáme cukrový hrášek a minutu povaříme.
-
5
Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.