Polévka z falešných žraločích ploutví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Nudle skleněné
  • 115 g Bambusové výhonky
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Ucho Jidášovo
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Marantový škrob
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1245 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 558.8 mg
  • Vláknina 11152.2 mg
  • Vitamín A 11152.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby a Jidášovo ucho necháme předem namáčet asi 20 min. v teplé vodě. Poté osušíme, Jidášovo ucho rozkrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Nudle namáčíme v teplé vodě do změknutí, osušíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme stranou.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme houby a cca 2 min. osmažíme. Potom přidáme Jidášovo ucho a smažíme další 2 min. Vložíme mrkev nakrájenou na tenké proužky, omyté, okapané a nakrájené bambusové výhonky a nudle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni ještě 15-20 min. povaříme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.

  • 4

    Marantový škrob nebo bramborovou moučku rozmícháme v troše vody a za stálého míchání postupně přilijeme do polévky. Hrnec odstavíme, můžeme přidat vaječný bílek, zakápneme sezamovým olejem a podáváme. Na talíři dozdobíme nasekanou cibulkou.

Komentáře k receptu