Polévka z falešných žraločích ploutví
Suroviny
- 115 g Nudle skleněné
- 115 g Bambusové výhonky
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Ucho Jidášovo
- 1 hrst Houby sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Marantový škrob
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1245 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 558.8 mg
- Vláknina 11152.2 mg
- Vitamín A 11152.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby a Jidášovo ucho necháme předem namáčet asi 20 min. v teplé vodě. Poté osušíme, Jidášovo ucho rozkrájíme na tenké plátky.
-
2
Nudle namáčíme v teplé vodě do změknutí, osušíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme stranou.
-
3
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme houby a cca 2 min. osmažíme. Potom přidáme Jidášovo ucho a smažíme další 2 min. Vložíme mrkev nakrájenou na tenké proužky, omyté, okapané a nakrájené bambusové výhonky a nudle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni ještě 15-20 min. povaříme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.
-
4
Marantový škrob nebo bramborovou moučku rozmícháme v troše vody a za stálého míchání postupně přilijeme do polévky. Hrnec odstavíme, můžeme přidat vaječný bílek, zakápneme sezamovým olejem a podáváme. Na talíři dozdobíme nasekanou cibulkou.