Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 24 g
- Sodík 867 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 194.5 mg
- Draslík 226.1 mg
- Vláknina 9862.4 mg
- Vitamín A 9862.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Gorgonzolu rozdrobíme, za stálého míchání povaříme ve vývaru se smetanou. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
2
Poloviny dušených hrušek z konzervy necháme okapat na sítu. Rostbíf rozdělíme po dvou až třech plátcích na čtyři talíře, přidáme k nim hrušky a polijeme omáčkou, ihned podáváme.
-
4
Anglický rostbíf: roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
-
5
Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba 30 - 45 minut. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálil.
-
6
Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.
-
7
Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
-
8
Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.