Kopřivy s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 469.5 mg
- Vláknina 18987 mg
- Vitamín A 18987 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé jarní kopřivy opláchneme, lístky otrháme a spaříme je vařící vodou, scedíme, nadrobno nasekáme.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kopřivy a osmahneme je. Přisypeme spařenou, propláchnutou rýži, chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme paprikou a zalijeme vodou v poměru 1:3. Dusíme do měkka.
-
3
Podáváme s kyselým mlékem a nastrouhaným sýrem.