Pórkový nákyp s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 358.3 mg
- Vláknina 9642.4 mg
- Vitamín A 9642.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka na hrubo nastrouháme. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme pórek s jablky, zalijeme trochou vody a chvíli podusíme.
-
2
Tvaroh promícháme s vejcem a ochutíme špetkou muškátu.
-
3
Směs jablek a pórku vložíme do zapékací mísy, povrch posypeme sezamovými semínky a zalijeme připravenýcm tvarohem.
-
4
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.