Kořeněná kuřecí stehýnka s rozinkami
Suroviny
- 30 g Mandle plátky
- 200 ml Pomerančová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 590.4 mg
- Vláknina 1769.1 mg
- Vitamín A 1769.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sůl, skořici a mletý hřebíček. Očištěná a omytá kuřecí stehna po všech stranách posypeme připraveným kořením a opékáme je na oleji pouze po jedné straně asi 10 minut. Potom stehýnka obrátíme a přidáme oloupanou cibuli a omytý celer nakrájené na plátky.
-
2
Asi po 5 minutách přidáme rozinky a polovinu pomerančové šťávy. Vše dusíme pod pokličkou 15-20 minut.
-
3
Ve zbylé pomerančové šťávě rozmícháme solamyl a spolu s plátky mandlí přidáme k masu. Uvedeme do varu a podusíme asi 2 minuty.