Salát z divoké rýže s lososem
Suroviny
- 200 g Rýže neloupaná (Natural)
- 300 g Losos - filety
- 10 ml Olej olivový
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 21 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 660.9 mg
- Vláknina 10369.1 mg
- Vitamín A 10369.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme a uvaříme doměkka, necháme vychladnout.
-
2
Plátky lososa opláchneme, osušíme a do masa lehce vetřeme bílý pepř. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka plátky osmahneme, plamen stáhneme a necháme 5 minut dojít.
-
3
Vyjmeme a necháme vychladnout. Papriku očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké proužky. Pórek opláchneme a nakrájíme na velmi tenké kroužky.
-
4
Z přísad na dresink vymícháme hladkou omáčku. Promícháme s rýží, paprikou, pórkem a kousky lososa.
-
5
Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme půl lžičky citrónové šťávy a kopr. Podáváme k salátu v samostatné misce.