Pórkový salát ze Středozemí
Suroviny
- 500 g Pórek
- 150 g Mozzarella
- 50 g Olivy nakládané
- 250 ml Jogurt bílý
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 18 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 38.6 mg
- Draslík 627.4 mg
- Vláknina 9862.9 mg
- Vitamín A 9862.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky očistíme, pórek řádně omyjeme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě po 2 minuty. Poté vyjmeme, propláchneme studenouvodou, necháme okapat. Očištěné papriky zbavíme zrníček, nakrájíme na proužky, salát opláchneme, osušíme, natrháme na kousky, vyložíme jím 4 salátové misky, Mozzarellu rozčtvrtíme.
-
2
Do misky vlijeme citronovou šťávu, osolíme, opepříme, přidáme olej, pórek s cibulkou, papriku, Mozzarellu a řádně promícháme. Salát rozdělíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou a olivami.
-
3
Jogurt rozmícháme se solí, oreganem a prolisovaným česnekem, podáváme zvlášť v misce.
-
4
Salát podáváme s topinkami nebo celozrnným pečivem.