Lilkový sendvič s volským okem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 16 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 625.9 mg
- Vláknina 11698.2 mg
- Vitamín A 11698.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek omyjeme, dužninu nařízneme na několika místech, nasolíme, 30 minut necháme odležet.
-
2
Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, vnitřek lžičkou vyjmeme, dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, omytou kapii zbavíme zrníček a pokrájíme na tenké proužky.
-
3
Lilek omyjeme, vymačkáme z něj vodu, řeznou plochou jej vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut.
-
4
Cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata a kapii. Okořeníme, osolíme, zprudka krátce podusíme, poté do směsi vmícháme rozkrájený lilek a vše prohřejeme.
-
5
Plátky chleba opečeme nasucho, potřeme silnou vrstvou lilkové směsi. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a upečeme volská oka, která položíme na připravené chleby. Na závěr osolíme, okořeníme a ozdobíme bazalkou. Podáváme jako předkrm.