Salát Duchesse
Suroviny
- 300 g Chřest bílý
- 250 g Brambory
- 60 g Majonéza
- 150 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 ks Celer bulvový
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Banány
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 6.7 mg
- Draslík 1287 mg
- Vláknina 16682 mg
- Vitamín A 16682 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer a brambory omyjeme a uvaříme,slijeme a necháme vychladnout. Chřestové špičky blanšírujeme ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Slijeme a necháme vychladnout. Studené brambory a celer nakrájíme na stejně velké porce.
-
2
Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a část kolem stopky. Dužinu nakrájíme na kostičky. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky.
-
3
Na dresink smícháme majonézu, jogurt, smetanu a zbývající citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a opatrně promícháme s ostatními surovinami.
-
4
Hotový salát posypeme nasekaným koprem a řeřichou.