Salát Duchesse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chřest bílý
  • 250 g Brambory
  • 60 g Majonéza
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Banány
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 6.7 mg
  • Draslík 1287 mg
  • Vláknina 16682 mg
  • Vitamín A 16682 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer a brambory omyjeme a uvaříme,slijeme a necháme vychladnout. Chřestové špičky blanšírujeme ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Slijeme a necháme vychladnout. Studené brambory a celer nakrájíme na stejně velké porce.

  • 2

    Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a část kolem stopky. Dužinu nakrájíme na kostičky. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky.

  • 3

    Na dresink smícháme majonézu, jogurt, smetanu a zbývající citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a opatrně promícháme s ostatními surovinami.

  • 4

    Hotový salát posypeme nasekaným koprem a řeřichou.

Komentáře k receptu